Fortsett til innholdet. | Gå til navigasjonen

Nyheter

Seksjoner
Forside Nyheter 2012 Juni 2012 Vatikanet: Bispesynodens arbeidsdokument om nyevangelisering
OLSOK 2015

Olsok 2014

Her finner du programmet for Den katolske kirkes nasjonale Olsokfeiring i Trondheim og på Stiklestad 2015.

Les mer
Lesetips

Apostolisk brev fra pave Frans til alle ordensfolk i anledning av det gudviede livs år.

Les mer
 

Vatikanet: Bispesynodens arbeidsdokument om nyevangelisering

Vatikanet offentliggjorde tirsdag arbeidsdokumentet Instrumentum laboris, teksten som skal legge grunnlaget for diskusjonene ved bispesynoden i Vatikanet i oktober. Synoden samles under mottoet: "Nyevangelisering for utbredelsen av Den kristne tro".

Nyevangeliseringens mål er i følge dokumentet å tilby "en adekvat respons til tidens tegn, til enkeltmennesker av i dag sine behov, og til de nye kultursektorene hvor vi gir uttrykk for vår identitet og formålet med våre liv". Teksten er inndelt i fire kapitler og 169 avsnitt.

Bispesynoden samles i Roma mellom 7.-28. oktober i år, og Instrumentum laboris er det siste forberedende dokumentet før møtet.

Det var den kroatiske erkebiskop Nikola Eterovic, generalsekretær for bispesynoden, som presenterte teksten under en pressekonferanse i Roma tirsdag. I følge Eterovic vil den kommende bispesynoden "berikes av dets forbindelse med Troens år" som pave Benedikt har utropt, som åpner den 11. oktober.

The New Evangelization for the Transmission of the Christian Faith (pdf) | via CWN