Se biskopens video

Vignett video biskop Eidsvig

I en video til katolikkene i Norge forteller biskop Bernt Eidsvig om sin rolle i en raskt voksende kirke, og hvordan og hvorfor han utfører sine oppgaver.

Lesetips

Apostolisk brev fra pave Frans til alle ordensfolk i anledning av det gudviede livs år.

Les mer
 

Marek Chelminiak MSF utnevnt til generalvikar i Tromsø stift

vapen-800x1000.png Biskop Berislav Grgić av Tromsø har utnevnt p. Marek Chelminiak MSF til generalvikar i Tromsø stift fra 1. august 2012. Samtidig ble p. Marek Stanisław Michalski MSF løst fra embetet som generalvikar fra 31. juli 2012. Den nye generalvikaren avlegger trosbekjennelse og sin troskapsed under messen i Vår Frue kirke, Tromsø, onsdag 1. august 2012 kl. 19.00.

Han er født den 22. november 1955 i Więcbork (bispedømmet Pelplin) i Polen, og ble presteviet den 12. juni 1982 i Kazimierz Biskupi (bispedømmet Włocławek).

P. Marek kom til Nord-Norge i september 1993. Han var generalvikar i stiftet i perioden 1997 – 2006, under biskop Gerhard Goebel MSF. Han har også vært sogneadministrator i Harstad, og fra 17. november 2006 sogneadministrator i Bodø.

+ Berislav Grgić
Biskop-prelat av Tromsø

Emneord: