Olavs omvendelse

Katolsk Akademi og St. Olav menighet inviterer til feiring av Olav den Helliges omvendelse og dåp torsdag 23. oktober.

Foredrag ved biskop Bernt Eidsvig og arkeolog Øystein Ekroll.

Les mer
 

Reiser tiltale mot butleren og medhjelper

Følte seg ledet av Den hellige ånd

På en pressekonferanse i Vatikanet mandag ble det klart at Vatikanets dommere reiser formel tiltale mot Paolo Gabriele (45), pavens tidligere butler, for dokumenttyveri. En legmann ansatt som IT-tekniker i statssekretariatet, Claudio Sciarpelleti, tiltales for medvirkning. 

I avhør skal trebarnsfaren Gabriele ha fortalt etterforskerne at han følte seg ledet av Den hellige ånd til å publisere dokumentene, og at Kirken etter det første sjokket ville "komme tilbake på rett spor".

LES OGSÅ: Vatileaks: Butleren ønsker å samarbeide

Det er tjenestehavende dommer i Vatikanstaten, Piero Antonio Bonnet, som tar ut tiltalen mot Gabriele og Sciarpelleti. Pavens tidligere butler risikerer mellom 1-6 års fengsel dersom han dømmes, en straff som i tilfelle må sones i italiensk fengsel. 

Grunnet ferie i Vatikandomstolene i august/september, kan rettssaken tidligst starte i oktober, melder CNS.

Emneord: ,