Skottland: Kardinal bryter samtalene med myndighetene om likekjønnet ekteskap

Kardinal Keith O’Brien av Edinburgh har brutt samtalene med skotske myndigheter rundt forslaget om å legalisere likekjønnet ekteskap.

Kardinalen gikk til det drastiske skrittet etter at regjeringen avviste hans henstilling om en folkeavstemning om lovforslaget. Meningsmålinger viser forøvrig at to tredjedeler av skottene motsetter seg regjeringens planer.

En talsmann for O’Brien sier i sakens anledning at kardinalen har forsøkt å opprettholde en konstruktiv dialog med regjeringen, men at det "kan bli vanskelig når du føler at alt du har hatt å meddele til nå har blitt totalt ignorert".

I en uttalelse sier Skottlands førsteminister Alex Salmond at kardinalens avgjørelse er et tegn på "en oppriktig politisk uenighet", mens en talsmann for Salmond presiserer at ministeren "har den største respekt for kardinalen og vil alltid fortsette med det".

CNA | via CWN