Niger: Muslimsk mobb angrep katedral

En katolsk katedral i det vestafrikanske landet Niger ble fredag skjendet av en rasende muslimsk mobb som protesterte mot den beryktede filmen "Muslimers uskyld". Imens ble kristne ledere holdt i "beskyttende varetekt" mot mobbens herjinger.

Det var i landets nest største by Zinder at flere hundre demonstranter tok seg inn i byens katedral etter fredagsbønnen. Der skal de i følge en lokal journalist ha vandalisert bygget, satt dokumenter i fyr og knust en statue av Jomfru Maria, skriver AFP.

Nigers islamske råd fordømte i en uttalelse den islamkritiske filmen som "en historisk forbrytelse fra islams fiender", men frarådet samtidig angrep på ambassader og kirker.

Også i Pakistan er kristne institusjoner og bygninger blitt mål for voldelige aksjoner. I byen Hyderabad demonstrerte over 8000 radikale islamister søndag og ropte anti-kristne slagord, brant kors og kastet stein på St. Francis Xavier-katedralen. Det skal også ha blitt skutt mot kirken, melder Fides.

 Muslimer og kristne, sammen mot vold. De voldelige reaksjonene i den muslimske verden lå som et dystert bakteppe da pave Benedikt i helgen besøkte Libanon. Under onsdagens generalaudiens mintes han derimot den varme velkomsten han fikk, og ba kristne og muslimer om å gjøre felles sak mot vold og krig. 

– Tiden er kommet for at kristne og muslimer sammen tar et bestemt standpunkt mot vold og krig, sa paven, og hyllet samtidig den avslappede og konstruktive atmosfæren som preget møtene med ulike religiøse ledere i Libanon.