Katolsk ukeslutt: 5. oktober

Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS | Følg oss på Twitter

Paven i Loreto
I sin forgjengers fotspor:
På dagen 50 år etter at Johannes XXIII reiste til Loreto for å betro
konsilet til Jomfru Maria, tok Benedikt XVI samme turen torsdag.

Pave Benedikt betrodde bispesynoden om nyevangelisering og Troens år til Jomfru Maria da han torsdag besøkte helligdommen i Loreto. (video)

– Problemene i kjølvannet av Det annet vatikankonsil skyldes ikke selve konsilet, sier prefekten av Troskongregasjonen, biskop Gerhard Müller, i et intervju med NCR. (del 2)

Vatikanet bekreftet onsdag at den chilenske biskopen Marco Antonio Ordenes er under etterforskning anklaget for seksuelle overgrep.

– Om 100 år er det kun ett navn som vil bli husket fra norsk kirkehistorie i vår tid, og det er Børre Knudsen, skriver Karsten Isachsen.

Den islamistiske terrorgruppen Boko Haram henrettet mandag 25 kristne studenter ved et universitet i det nordøstlige Nigeria.

Vatikanets sjefsanklager i misbrukssaker, msgr. Charles Scicluna, blir om kort tid utnevnt til hjelpebiskop av Malta, ifølge italienske La Stampa.

Den belgiske presten som først lanserte Big-Bang-teorien setter den moderne tesen om en konflikt mellom religion og vitenskap til skamme, hevder Francis Phillips.

...og Informasjonstjenestens egen app med det overraskende navnet katolsk lastes snart ned til en smarttelefon nær deg. Det er bare å glede seg...