Paven med ny encyklika i januar?

Ventes å komme med encyklika om tro

Benedikt signere encyklikaPave Benedikt XVI kommer i januar med sin fjerde encyklika, denne gang om tro, et svært passende tema i forbindelse med nettopp Troens år — som starter den 11. oktober.

Utgivelsen er ennå ikke bekreftet fra offisielt hold, men både nyhetsbyrået ANSA, avisen Il Giornale samt Vatican Insider melder dette onsdag.

Den svært så produktive Benedikt skal ha skrevet ferdig encyklikaen under sommerens opphold på sitt landsted i Castel Gandolfo. Her la han også siste hånd på bind tre i sin Jesus-trilogi, som ventes utgitt (på engelsk) til årets julehandel. 

— Pavens tekst er vakker. Benedikt XVI klarer å uttrykke selv de mest komplekse og dype sannheter gjennom et enkelt språk, som har en omfattende rekkevidde, sier en ukjent kilde i kurien til Vatican Insider.

Den kommende encyklikaen blir Benedikts fjerde, og temaet tro fullbyrder pavens tredelte arbeid om de teologale dyder, etter encyklikaene om kjærlighet (Deus caritas est, 2006), og håp (Spe Salvi, 2007).