Angola: Evangeliske kirker vokser

Både evangeliske og ulike pinsekirker er på fremmarsj i Angola, det tradisjonelt katolske vestafrikanske landet som siden 1979 har blitt styrt av en marxistisk orientert president. 

Dette melder nyhetsbyrået AFP.

Pave Benedikt XVI besøkte den tidligere portugisiske kolonien i 2009, og trakk da så mange som en million troende til sine offentlige opptredener. 

— Nye kirkesamfunn som for eksempel pinsekirkene har hatt størst suksess, da de knytter åndelig utvikling sammen med personlig velstand, sier en protestantisk prest som underviser ved et teologisk institutt i den sørlige byen Lubango.

Dynamiske gudstjenester og fremgangsteologi er attraktivt for mange fattige og analfabeter, mennesker som ofte tjener så lite som to dollar om dagen.

— Folk søker etter håp og evangeliske kirker tilbyr nye løsninger med sine dynamiske møter, glade feiringer samt en forpliktelse til å støtte bevegelsen økonomisk, sier redaktøren av den katolske avisen O Apostolado, Siona Casimiro.

Den katolske presten Queiros Figueira fra hovedstaden Luanda er dog ikke imponert, og hevder at mange av disse kirkene lover mye, men også skuffer mange.

— Når løftene ikke innfris, kommer folk tilbake, sier Figueira.