Den franske kardinal Jean Honoré (92) død

Vatikanet, 28.2.2013 (KI/KAP) – Kardinal Jean Marcel Honoré, erkebiskop emeritus av Tours i Frankrike, døde onsdag den 27. februar, 92 år gammel. På sin siste dag i embetet hyllet pave Benedikt XVI den avdøde kardinalen som en «dyktig og lidenskapelig fagmann» ved utarbeidelsen av Kirkens Verdenskatekisme.

Honoré ble født den 13. august 1920 i Saint Brice-en-Cogles i bispedømmet Rennes. Han ble presteviet i 1943 og tok doktorgraden ved Institut Catholique i Paris hos den renommerte jesuitten Jean Danielou med en avhandling om den salige kardinal John Henry Newmans (1801-90) spiritualitet. Fra slutten av 1972 var han biskop av Evreux, og fra 1981 til 1997 ledet han det tradisjonsrike sentralfranske erkebispedømmet Tours. I 2001 kreerte den salige pave Johannes Paul II ham til kardinal.

Etter kardinal Honorés død teller kardinalkollegiet 207 medlemmer, og av dem er 117 under åtti år og dermed stemmeberettiget ved pavevalg. 115 av dem trer snart sammen til konklave for å velge den neste paven.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)