Intervju med kardinal John Onaiyekan

— Benedikt XVIs avgjørelse om å abdisere var ikke bare modig, men også klok. Dette sier kardinal John Onaiyekan, erkebiskop av Abuja, Nigeria. I helgen var han på norgesbesøk.

Kardinalen har tidligere blitt nominert til Nobels Fredspris, og ble i 2012 tildelt International Pax Christi Laureate for sitt arbeid for fred, forsoning og interreligiøs dialog.

69-åringen har vært erkebiskop av Abuja siden 1994, og ble kreert til kardinal på et konsistorium 24. november 2012. 1. februar utnevnte paven ham til medlem av kongregasjonen for Troslæren og av presidiekomiteen for Det pavelige rådet for familien.

I et intervju med Katolsk informasjonstjeneste snakker kardinalen om situasjonen i Nigeria i kjølvannet av terroren fra Boko Haram, kirkens rolle — og syn på kondomer — i kampen mot HIV/AIDS, Benedikt XVIs avgang og det kommende pavevalget.

Klikk her for lydversjon.