Konklavenytt: Dag 3

Høydepunkter fra dagens møte i kardinalkollegiet.


null153 kardinaler deltok under dagens møte. Fire nye kardinalelektorer er ankommet Roma. Dette betyr at 113 av i alt 115 stemmeberettigede nå er til stede. De to kardinalene med dårlig tid er Nycz fra Warsawa og Pham fra Vietnam. Disse ventes å ankomme henholdsvis onsdag kveld og torsdag morgen.

18 kardinaler holdt innlegg i dag. Pågangen er stor, og taletiden er satt ned til fem minutter per innlegg. 

Kardinalene har bestemt å ha to daglige møter de neste dagene, formiddag og ettermiddag.  

Den eldste stemmerettigede kardinalen er tyske Walter Kasper, som fylte 80 år tirsdag. Han kan dermed delta i konklavet siden han var under 80 da paven offisielt abdiserte, 28. februar.

I lys av dagens diskusjoner om blant annet nyevangelisering, pastorale utfordringer og forholdet mellom kurien og lokale bispedømmer, ser vi nå konturene av "den fremtidige pavens profil", ifølge fr. Federico Lombardi.

Arbeidet med å legge et beskyttende tregulv over marmorgulvet i Det sixtinske kapell er i gang. 

De amerikanske kardinalene har avlyst sin daglige pressekonferanse etter at kardinalkollegiet skal ha uttrykt bekymring for anonyme lekkasjer til italienske medier fra de konfidensielle møtene. John Allen kommenterer.

Og nei: en konklavedato er ennå ikke satt. Det er bare å smøre seg med tålmodighet.