Pakistan/Lahore: Mobb angrep kristen landsby etter blasfemianklager

En mobb på over 3000 muslimer angrep lørdag det kristne boligområdet Joseph Colony i Pakistans nest største by, Lahore.  Mer enn 100 kristne hjem ble brent ned, og 120 mennesker måtte behandles på sykehus med brannskader.

Fra Stefanus.no

Volden ble utløst av en blasfemianklage mot en ung kristen mann, Savan Masih, fredag 8. mars. Uroen økte lørdag kveld, mens ryktene om blasfemipåstanden spredte seg raskt og flere tusen demonstranter krevde at Savan Masih ble arrestert.

Politiet tok ham i varetekt i dag, men det er foreløpig uklart hvorvidt han er blitt formelt siktet. Minst én lokal religiøs leder har åpent tatt til orde for at Savan må drepes.

Nesten alle innbyggerne i Joseph Colony, hvor det bor omkring 150 kristne familier, flyktet like før angrepene. Noen flyktet fordi det lokale politiet på forhånd hadde rådet dem til det.

Landets katolske biskoper og Pakistans "minister for nasjonal harmoni", katolske Paul Bhatti, har fordømt hendelsen på det sterkeste, og bedt myndighetene om å garantere for sikkerheten til landets kristne minoritet.

Søndag 10. mars kom det til sammenstøt med politiet da kristne tok til gatene for å protestere mot hendelsen.

Noen av de flere hundre demonstrantene kastet stein mot politiet og anklaget dem for ikke å ha gitt tilstrekkelig beskyttelse til de kristne, sa en høytstående politimann i Lahore. Han kunne også fortelle at videoopptak fra brannene førte til at over 150 angripere ble arrestert søndag, og at de arresterte nå vil bli anklaget for terrorisme.

100 hus påtent etter blasfemianklage | Stefanusalliansen