Pave Frans feirer skjærtorsdagsmessen i ungdomsfengsel

Den hellige stols pressekontor annonserte den 21. mars at pave Frans skal feire skjærtorsdagsmessen i ungdomsfengselet  Casal del Marmo i Roma, et fengsel også pave Benedikt XVI besøkte i 2007. Skjærtorsdagsmessen, til minne om innstiftelsen av eukaristien, inkluderer også fotvasking. I sin tjeneste som erkebiskop av Buenos Aires pleide kardinal Bergoglio å feire denne messen nettopp i et fengsel, på et sykehus eller et hospits for fattige og marginaliserte.

Skjærtorsdag formiddag (kl 09.30) feirer pave Frans oljevigselsmessen i Peterskirken.

Den hellige fars øvrige liturgiske feiringer i den stille uke og påske forventes å følge den allerede annonserte plan.

Bilde: Kardinal Bergoglio vasker en kvinnes føtter under skjærtorsdagsmessen ved fødselsklinikken Sarda i Buenos Aires i 2005. Foto: ukjent.