Fiskerens ring

Fiskerens ring Som alle paver før ham har pave Frans en ring på sin høyre hånd, som symbol på sin verdighet.

Erkebiskop Pasquale Macchi, pave Paul VIs privatsekretær, tok vare på støpeformen til ringen som ble formgitt for Paul VI av den italienske kunstneren Enrico Manfrini. Motivet på ringen er St. Peter som holder de to nøkler, én til det jordiske og én til himmelens rike. Denne ringen ble aldri støpt, siden pave Paul VI heller brukte ringen som stammet fra det annet vatikankonsil.

Da erkebiskop Macchi døde i 2006 ble støpeformen etterlatt til msgr. Ettore Malnati, som hadde arbeidet med erkebiskopen i en årrekke. Malnati fikk støpt en gullforgylt sølvring fra støpeformen. Denne ringen ble, sammen flere andre, tilbudt pave Frans, og det var denne ringen han valgte som sitt verdighetssymbol.

VIS news