22 prester, ordens- og legfolk drept i 2013

22 kirkelige medarbeidere ble drept i 2013, ifølge den årlige statistikken fra nyhetsbyrået Fides. Dette er nesten det dobbelte av 2012, da 12 ble drept.

For femte år på rad topper Latin-Amerika den morbide statistikken. 15 av de drepte prestene i 2013 er fra denne regionen: Syv fra Colombia, fire fra Mexico og en hver fra henholdsvis Brasil, Venezuela, Panama og Haiti.

Prester måtte bøte med livet også i Tanzania, India, Syria, Italia og USA. En ordenssøster ble drept i Madagaskar, og kirkelige leg-medarbeidere ble drept i Nigeria og Filippinene.

Drapsstatistikken fra Fides inkluderer kun de ofre som var kirkelige medarbeidere på heltid. Tallene er hentet fra Kongregasjonen for folkenes evangelisering. Fides unnlater å bruke ordet "martyr" på de drepte, da motivene for drapene ikke alltid er kjent.