600 000 kristne har flyktet fra Syria

Så mange som 600 000 av Syrias 2.2 millioner kristne har flyktet fra sine hjem, og er nå flyktninger eller internt fordrevne, ifølge en rapport fra den katolske hjelpeorganisasjonen Aid to the Church in Need.

Totalt har 1.8 millioner syrere flyktet fra sine hjem, ifølge rapporten.

«Antallet kristne som har blitt drept for sin tro øker», sier fr. Andrzej Halemba, organisasjonens Midtøsten-koordinator.

«Sadad er et tydelig eksempel. De ble slaktet som dyr», sier Halemba, og sikter til massakren i landsbyen Sadad i oktober der 45 sivile, inkludert kvinner og barn, skal ha blitt drept. «Dette er nå et tilfelle av 'å være eller ikke være' for syriske kristne og deres fremtid», ifølge pateren.

Den melkittiske erkebiskop Issam John Darwish fra nabolandet Libanon påpeker det «bemerkelsesverdige faktum at kristne som har flyktet fra Syria er så grepet av frykt og skrekk at de ikke vil registrere seg» i flyktningleire, av frykt for represalier fra ekstremister.