Obama møter paven «i nær fremtid»

Barack Obama «ser frem til å møte pave Frans i nær fremtid», sa USAs utenriksminister John Kerry da han tirsdag besøkte Vatikanet. Kerry er selv katolikk, og var i Vatikanet for møter med blant annet statssekretær Pietro Parolin og utenriksminister Dominique Mamberti.

Ifølge La Stampa dreide samtalene seg om den kommende fredskonferansen for Syria, situasjonen i Sør-Sudan, israelsk-palestinske fredssamtaler - samt den kontroversielle helsereformen i USA der katolske ledere har vært i åpen konfrontasjon med Obama-administrasjonen.

Det hvite hus har ennå ikke bekreftet Obamas første møte med pave Frans, men ifølge utenriksminister Kerry har amerikanerne «felles interesser» med Den hellige stol i kampen mot «ekstrem fattigdom på et globalt plan».

I et intervju med MSNBC i fjor kalte Obama pave Frans for en «uvanlig omtenksom og sjelfull budbringer av fred og rettferdighet».