Benedikt avviser medias spekulasjoner

nullPave emeritus Benedikt avviser de «absurde spekulasjonene» rundt hans avgang, som den siste tiden har florert i italienske medier.

Den emeriterte pavens uttalelser kommer i form av svar på et brev fra journalisten Andrea Tornielli, som spurte hvordan han reagerte på medias spekulasjoner rundt avgangen fra Peters stol. I en artikkel publisert 26. februar forteller Tornielli at han skrev brevet 16. februar, og at paven svarte allerede to dager senere.

Benedikt kaller spekulasjonene rundt avgangen for «fullstendig absurde», og at abdiseringens gyldighet er «hevet over enhver tvil».

Den tidligere paven skriver også at grunnen til at han har beholdt den hvite pavedrakten, er rent praktisk: «Da jeg fratrådte, fantes det ingen andre klær tilgjengelig.» Han bekrefter også at han nylig har skrevet et brev til p. Hans Küng hvor han uttaler at han er «takknemlig for å være forbundet med pave Frans gjennom sterkt sammenfallende synspunkter og et dyptfølt vennskap», og at han ser det som sin «siste og endelige jobb …  å støtte hans pontifikat gjennom bønn».

Kilde: Catholicculture.org

av adm — publisert 27.02.2014, sist endret 27.02.2014 - 16:22