Kjent katolikk forlater Pakistan etter dødstrusler

Paul Bhatti, broren til Shabbaz Bhatti som ble skutt og drept i mars 2011, forlater Pakistan etter å ha mottatt en rekke dødstrusler. Bhatti, leder for Pakistans minoritetsallianse, annonserte nylig på pakistansk TV at han flytter til Italia, og kritiserte samtidig myndighetene for manglende sikkerhetstiltak rundt egen person.

Siden drapet på sin bror har Bhatti kjempet for å stille gjerningsmennene til ansvar.

— Punjabi Taliban har dumpet løpesedler ved mitt kontor i Lahore, og advarte mot følgene av å fortsette etterforskningen av drapet på min bror, sier Bhatti.

Shahbaz Bhatti var Pakistans minoritetsminister og ble skutt og drept grunnet sitt engasjement mot landets beryktede blasfemilov. Drapsmennene etterlot seg løpesedler på åstedet der Bhatti ble omtalt som en kristen vantro.