NUK søker vertsfamilier

Norges Unge Katolikker (NUK) søker etter vertsfamilier for to ungdommer fra Honduras som skal være med på et utvekslings­prosjekt mellom NUK og Caritas Honduras. Hele utvekslingsprosjektet varer fra august 2014 til april 2015, og de to ungdomsdelegatene fra Honduras vil være i Norge fra august til desember 2014. Delegatene vil være mellom 20–27 år.

Norges Unge Katolikker og Caritas Honduras skal jobbe sammen for å øke ungdoms sosiale og politiske deltakelse. Under prosjektperioden skal fire delegater, to fra Honduras og to fra Norge, først tilbringe noen måneder i Norge før de reiser sammen ned til Honduras. Det vil muligens også være behov for verts­familier for en delegat fra Norge ettersom ung­dommer fra hele landet kan søke på utvekslingen.

Som vertsfamilie får dere muligheten til å bli kjent med en helt annen kultur og oppleve nye impulser. Dette kan være en veldig spennende erfaring for både familien og delegaten fra Honduras. Som verts­familie krever det en del engasjement, da familien også har en stor rolle i delegatenes utvekslings­opphold. Å være verts­familie innebærer å åpne sitt hjem for et ungt menneske fra et annet land, ta imot et nytt familie­medlem i 3–4 måneder, feire jul med delegaten, lære ha, eller henne å spise ribbe eller pinne­kjøtt. Familier vi ser etter kan være alt fra barne­familier, familier med utflyttede barn eller eldre par. Det viktigste er at dere ønsker å gi ungdommen en positiv opplevelse og et godt opphold.

Synes din familie dette høres spennende ut, eller har noen spørsmål før dere bestemmer dere?

Ta gjerne kontakt med oss på mail eller telefon!

Organisasjonskonsulent Kim Anh Le 
Tlf.: 23 21 95 46

 
av Mats Tande publisert 14.02.2014, sist endret 20.02.2014 - 14:11