Tre ekstra helligkåringer i begynnelsen av april

nullVatikanet, 27.3.2014 (KI/Zenit) – Erkebiskop Raymundo Damasceno av Aparecida, president for den brasilianske bispekonferansen, bekrefter overfor Vatikanradioen at den salige Josef av Anchieta (1534-1597), kjent som «Brasils apostel», vil bli helligkåret av pave Frans i begynnelsen av april sammen med to kanadiske salige, den salige Maria Guyart Martin (1599-1672) (Marie de l’Incarnation), kjent som «Den kanadiske Kirkens Mor», og den salige Frans de Montmorency-Laval (1623-1708), den første biskop av Quebec.

Den brasilianske prelaten sier at helligkåringen vil skje i en mindre formell seremoni, hvor paven vil undertegne dekreter som utroper de tre salige til helgener. Det vil bli holdt en messe i Roma i slutten av april som paven vil celebrere. Det vil også bli en høytidelig seremoni i Brasil under bispekonferansens møte, som også holdes i slutten av april.

Zenit / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)