Erkebiskop av Homs: Kristne forfølges i Nord-Syria

Kristne syrere i de opprørskontrollerte områdene nord i landet møtes med stadig mere fiendtlighet og restriksjoner, ifølge den gresk-katolske erkebiskopen av Homs.

«Islamsk lov innføres, mens alle offentlig synlige kristne symboler skal ødelegges. I tillegg må kristne som ønsker å bli værende i fremtiden betale en egen skatt», sier erkebiskop Jean-Abdo Arbach til Aid to the Church in Need

Det skal være islamistgruppen ISIS som har pålagt kristne og andre minoriteter å betale opp mot 435 pund (4300 kroner) i året i såkalt Jizya - en straffeskatt for ikke-muslimer.

Roligere i Homs. Andre steder i Syria har imidlertid situasjonen for kristne bedret seg, og mange kristne familier har returnert til Homs, landets tredje største by. Rundt 20 000 kristne bor nå i byen, og 200 000 i områdene rundt - inkludert tusenvis av katolikker. På tross av at mange kristne lever i frykt, ønsker de fleste å bli værende i sitt hjemland, understreker erkebiskopen.

LES OGSÅ: Kampen for freden - kristne må være brobyggere

«Regjeringsstyrker har nesten fullstendig kontroll over regionen, og opprørerne kontrollerer kun 4-5 distrikter», sier Arbach, og presiserer at både han og andre kirkeledere ser det som et viktig poeng å bli værende for å støtte de troende.

«Det er viktig for de troende at deres prester og biskoper - som alle andre - bærer smerten og er utholdende».