Katolsk ukeslutt: 14. mars

null
Pave Frans har sammen med 82 kuriemedlemmer hatt fem dagers
fasteretrett i Ariccia

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Pave Frans returnerte fredag til Vatikanet etter en fem dagers fasteretrett med kurien i den lille byen Ariccia utenfor Roma. 

Den tsjekkiske presten msgr. Tomas Halik har blitt tildelt den prestisjefulle Templeton-prisen 2014.

Katolikker på Krim-halvøya frykter at «kirker blir konfiskert og presteskapet arrestert» dersom Krim annekteres inn i Russland, sier fr. Mykhailo Milchakovsky.

Problemet med å bruken Kirken som syndebukk er at det lar storsamfunnet unngå å ta et oppgjør med sine egne alvorlige overgrepsproblemer, skriver William Oddie.

Tre menn har blitt dømt og seks frikjent for gruppevoldtekten av en katolsk nonne under de anti-kristne pogromene i Orissa, India, i 2008.

Antallet katolikker på Island har fordoblet seg de siste ti år, og er oppe i 11 000 medlemmer, melder L’Osservatore Romano.

Med klare, åpne og strenge premisser for når det skal være mulig å reservere seg - og på hvilken måte det skal skje - vil situasjonen for abortsøkende kvinner kunne bli bedre, hevder Kristin Clemet. 

Cadillacen som pave Paul VI brukte under sitt historiske besøk til Det hellige land er restaurert og klar for pave Frans når han i mai reiser i den tidligere pavens fotspor.

... og Steven Greydanus gir noen råd om hva «tenkende kristne, særlig katolikker, bør huske»  i debatten om Darren Aronofskys kommende storfilm om Noa.