Krim: — Stopp terroren mot geistlige

Direktøren for religions-og etnisitetsdepartementet i Ukraina ber om en slutt på «forfølgelsen av geistlige fra ulike trosretninger» på Krim-halvøya, som med 95 prosents flertall søndag stemte for å bli en del av Russland.

«I den autonome republikken Krim har det nylig blitt dokumentert forfølgelser av geistlige fra ulike trosretninger. Det har forekommet brudd på rettigheter innen samvittighetsfrihet og religion, og når det gjelder menneskets ukrenkelighet», sier Volodymyr Yushkevych til ukrainske Religious Information Service

«Vi oppfordrer både internasjonale organisasjoner og allmennheten til å hjelpe med å beskytte geistligheten og de troende mot forfølgelse. Krim var og skal være en region hvor borgere med ulik tro og nasjonalitet lever og arbeider sammen i fred, toleranse og respekt».

Utspillet fra Yushkevych kommer i kjølvannet av kidnappingen av en ukrainsk gresk-katolsk prest lørdag. Fr. Mykola Kvych ble anholdt og avhørt i åtte timer av pro-russiske militære grupper. Kvych ble senere løslatt, og befinner seg nå i Ukraina.