Malcolm McMahon OP ny erkebiskop av Liverpool

nullBilde: F.v. Erkebiskop-elekt McMahon, erkebiskop emeritus Kelly, nuntius Mennini

London (KI/KAP) – Fredag den 21. mars 2014 utnevnte pave Frans biskopen av Nottingham, Malcolm Patrick McMahon OP (64), til ny erkebiskop av Liverpool, som tradisjonelt er nummer to i det engelske hierarkiet etter kardinalerkebiskopen av Westminster i London. Han har vært biskop av Nottingham siden 2000, og var også med i spekulasjonene da erkebispestolene i Westminster og Southwark skulle besettes.

Hans forgjenger i Liverpool, erkebiskop emeritus Patrick Kelly (1996-2013), fikk innvilget sin avskjedssøknad av pave Benedikt XVI (2005-13) den 27. februar 2013, dagen før paven selv trakk seg tilbake og ble pave emeritus. McMahon blir innsatt i sitt nye embete den 1. mai 2014 i katedralen Christ the King i Liverpool, som på folkemunne kalles «Paddy’s Wigwam». Den nye erkebiskopen skal være en ivrig fan av fotballklubben Arsenal fra hjembyen London, men det spørs hvor velkomment det er i fotballgale Liverpool.

Kathpress / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)