Paven leder bønnevigilie for mafia-ofre

Pave Frans skal lede en bønnevigilie for ofre etter mafia-vold i St. Gregor VII-kirken i Via del Cottolengo, Roma, den 21. mars.

«Møtet med paven er en gave for familiene til de uskyldige ofrene», sier presidenten i anti-mafia organisasjonen Libera Associazion, fr. Luigi Ciotti.

«Pavens ønske om å ledsage disse familiene under dette arrangementet, ladet med sorg - men også håp, er et synlig tegn på omsorg og sensitivitet, et tegn de merket fra første øyeblikk. Det er omsorg overfor en skjør og sårhet menneskehet. Men også en spesifikk oppmerksomhet rundt mafiaen, korrupsjon og mange former for urettferdighet som fratar folk dets menneskerettigheter», sier Ciotti til Vatikanradioen.

Mafiaen "utnytter og slavebinder". Pave Frans har tidligere uttrykt seg i sterke ordelag mot organisert kriminalitet, og mafiaen spesielt.

«La oss be til Herren om at disse mafiosi vender om til Gud», sa Frans i anledning saligkåringen av den katolske presten Giuseppe "Pino" Puglisi (1937-93) i mai 2013. Puglisi ble skutt av mafiaen i Palermo i 1993.

«Jeg tenker på de store lidelsene som påføres menn, kvinner og sogar barn som utnyttes av mafiaen og gjøres til slaver gjennom prostitusjon og mange andre sosiale pressmidler. Bak denne utnyttelsen og slaveriet står mafiaen», sa pave Frans.