Vatikanet kritiserer anti-homoloven i Uganda

Bratislava, 5.3.2014 (KI/KAP) – Vatikanet kritiserer anti-homoloven i Uganda. Presidenten for Det pavelige Rådet for rettferdighet og fred, kuriekardinal Peter Turkson, oppfordret Ugandas president Yoweri Museveni til å sette de harde straffene ut av kraft. «Homoseksuelle er ikke forbrytere», sa den ghanesiske kardinalen på en menneskerettighetskonferanse i Slovakias hovedstad Bratislava. Homofile må ikke kunne dømmes til et liv i fengsel.

Samtidig understreket han at Vatikanet vil presse på for en fortsettelse av den internasjonale hjelpen til Uganda. Verdensbanken la som reaksjon på loven en kreditt på 90 millioner dollar for et helseprogram på is. Den ugandiske bispekonferansen erklærte før undertegnelsen av loven i forrige uke at de ikke støtter homoseksualitet, men de er motstandere av den harde avstraffelsen. I stedet bør man møte homoseksuelle med medfølelse, erklærte konferansens generalsekretær, John Baptist Kauta. Man tror også at de kan «endre seg».

President Museveni undertegnet til tross for internasjonal kritikk den 24. februar en lov som straffer «alvorlige homoseksuell handlinger» med opptil livstid i fengsel. Selv støtte til homoseksuelle eller ikke informere om dem er straffbart.

Kathpress /Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)