Alt klart for helligkåringen av to paver

2 paverHotellene er forlengst sprengfulle og hundretusenvis av pilegrimer ventes til Roma i anledning kanoniseringen av to paver den 27. april: Johannes Paul II og Johannes XXIII.

Vatikanets pressekontor har nå offentliggjort mye av programmet for den historiske begivenheten. Tirsdag 22. april arrangeres det et ungdomstreff i Laterankirken med katekese, bønn - samt taler fra postulatorene for de respektive sakene. Lørdag kveld fra klokken 21 holdes det bønnevigilier i mange av Romas kirker.

LES OGSÅ: Trenger vi helgener i dag?

Rundt 1000 geistlige - kardinaler, biskoper og prester - konselebrerer i helligkåringsmessen på Petersplassen, og 700 prester skal distribuere kommunion. Tilstede er også de to kvinnene som skal ha blitt helbredet på Johannes Paul IIs forbønn. Helligkåringen av Johannes XXIII skjer forøvrig uten at det er godkjent et nytt mirakel, noe som er uvanlig, dog ikke i strid med reglene.

Kanskje får vi også se pave emeritus Benedikt XVI ved messen. Han er i hvert fall invitert, og ventes å delta dersom helsen holder.

Dagen etter helligkåringsmessen, mandag 28. april, feires det en takksigelsesmesse på Petersplassen, ledet av kardinal Angelo Comastri.

Du kan få siste nytt om helligkåringene på den offisielle Twitter-kontoen, @2popesaints.

Her hjemme markeres begivenheten med en høytidelig pontifikalmesse i Trefoldighetskirken søndag den 27. april kl. 11.00.