Johannes Paul II ikke informert om skandalene rundt Legionær-grunnlegger, ifølge postulator

Pave Johannes Paul II ble aldri informert om skandalene rundt den nå avdøde fr. Marcial Maciel, ifølge postulatoren for pavens helligkåringssak, msgr. Slawomir Oder.

Oppfordringer om etterforskning av Maciel ble i flere år oversett av sentrale folk i kurien, inkludert nære medarbeidere av Johannes Paul II - som kardinal Angelo Sodano (daværende statssekretær) og kardinal Stanislaw Dziwisz, pavens privatsekretær. Paven selv var imidlertid ikke klar over anklagene mot grunnleggeren av Kristi Legionærer, sier msgr. Slawomir Oder til AP.

LES OGSÅ: Full reform av Kristi Legionærer

Spørsmål vedrørende pavens eventuelle kjennskap til anklagene mot Maciel har blitt utførlig undersøkt i helligkåringsprosessen, men det finnes ingen dokumentasjon på at dette skulle ha vært tilfelle, sier Oder. «Det finnes ikke noe bevis for at Den hellige far var personlig involvert i denne saken», sa postulatoren på en pressekonferanse i Vatikanet tirsdag.