Klart for nye hellige

nullVatikanet, 16.4.2014 (VIS/KAP/KI) – Onsdag den 16. april 2014 mottok pave Frans Helligkåringskongregasjonens prefekt, kardinal Angelo Amato SDB, i privat audiens, hvor paven ga kongregasjonen autorisasjon til å promulgere følgende fire dekreter:

To dekreter anerkjenner mirakler på forbønn av to salige, noe som kan bety snarlige helligkåringer. Det gjelder:

  • Den salige Ludvig av Casoria (it: Ludovico) (bildet) (født Archangelo Palmentieri), italiensk prest OFMAlc og grunnlegger av kongregasjonen «Fransiskanersøstre av St Elisabeth («De grå søstre»); født den 11. mars 1814 i Casoria i Italia og død den 30. mars 1885 i Napoli i Italia, saligkåret den 18. april 1993.
  • Den salige Amatus Ronconi (it: Amato), italiensk medlem av Den sekulære fransiskanerordenen (Ordo Franciscanus Saecularis – OFS), grunnlegger av hospitset for fattige pilegrimer i byen Saludecio som nå kalles «Den salige Amato Ronconi hvilehjem»; født i eller rundt 1226 i Saludecio i Italia og døde i eller rundt 1292 i Rimini i Italia, saligkåret ved at hans kult ble stadfestet den 17. april 1776 av pave Pius VI (1775-99).

To dekreter anerkjenner kandidatenes heroiske dyder, noe som gir dem tittelen «Ærverdige» (Venerabilis) og bare et mirakel gjenstår før saligkåring. Det gjelder:

  • Guds tjener Maria Alano de Guynot Boismenu, fransk prest fra kongregasjonen «Misjonærer av Jesu hellige Hjerte», titularerkebiskop av Claudiopolis, tidligere apostolisk vikar av Papua; født den 27. desember 1870 i Saint -Malo i Frankrike og døde den 5. november 1953 i Kubuna på Fijiøyene i Oceania.
  • Guds tjener Vilhelm Janauschek (ty: Wilhelm), østerriksk prest CSsR; født den 19. oktober 1859 i Wien i Østerrike og død den 30. juni 1926 samme sted.

Kathpress / Vatican Information Service / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)