Pakistansk ektepar dømt til døden for blasfemi

Kun åtte dager etter at en pakistansk domstol dømte den kristne mannen Sawan Masih til døden for blasfemi, har to nye kristne fått dødsdommen - denne gang for å ha sendt «blasfemiske tekstmeldinger».

Fra Stefanusalliansen:

En domstol i Toba Tek Singh behandlet saken mot Shafqat Emmanuel (43) og hans kone Shugufta. Hun er renholdsarbeider ved en lokal misjonsskole og mor til fire små barn. Ekteparet ble beskyldt for å ha sendt «blasfemiske tekstmeldinger» den 18. juni 2013. De to mottakerne av tekstmeldingene påstår at de ble sendt fra et telefonnummer som er registrert i Shaguftas navn.


Politiet anklaget dem for blasfemi med tre av Pakistans beryktede og forhatte blasfemiparagrafer: § 295-B (fornærmelse av Koranen; straffes med livsvarig fengsel), 295-C (fornærmelse av Muhammed; straffes med døden) og § 25-D av «The Telegraph Act» av 1985 (forsettlig fornærmelse/irritasjon; opptil tre års fengsel).


Parets advokat, Nadeem Hassan, uttalte etter domfellelsen at dommeren hadde «bukket under for islamistenes press» og utstedt dødsdommene uten at det forelå noen konkrete bevis mot ekteparet. Dommene vil bli anket.

Dødsdommen mot ekteparet betyr at antallet blasfemi-dødsdommer mot kristne pakistanere nå er oppe i fire.