Paven feirer skjærtorsdagsmesse på senter for funksjonshemmede

Pave Frans feirer i år skjærtorsdagsmessen på et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede i Roma. Stedet er drevet av Don Carlo Gnocchi-stiftelsen, og tilbyr rehabilitering samt 150 sengeplasser til pasienter med ulik funksjonshemning.

Skjærtorsdagsmessen, til minne om innstiftelsen av eukaristien, inkluderer også fotvasking. Tradisjonelt feires denne messen i Peterskirken eller Laterankirken, men i sin tid som erkebiskop av Buenos Aires pleide kardinal Bergoglio å feire messen for Herrens nattverd nettopp i et fengsel, på et sykehus eller et hospits for fattige og marginaliserte. I fjor valgte paven ungdomsfengselet Casal del Marmo i Roma, hvor han vasket føttene til mannlige og kvinnelige innsatte.

Skjærtorsdag formiddag (kl 09.30) feirer paven tradisjonen tro oljevigselsmessen i Peterskirken.