Bodø: St. Eystein skole fyller 10 år

nullFestkonsert, pontifikalmesse og åpen dag er blant begivenhetene når St. Eystein katolske barne- og ungdomsskole neste uke feirer sitt 10-årsjubileum.

Skolen åpnet høsten 2004, fikk eget ungdomstrinn fra høsten 2008 - og har i dag 82 elever, derav 26% katolikker.

Katolsk.no tok en prat med rektor Elisabeth Thielemann om 10-årsjubilanten og planene videre.

Hva har en katolsk skole som St. Eystein betydd for menigheten og ikke minst byen i disse 10 årene?

– Skolen har ansvaret for fem søndagsmesser og har da kirkekaffen på skolen, i tillegg til at høst og vår dugnaden til skolen også inkluderer arbeid rundt kirken. Dette skal vi jobbe enda mer med fremover, slik at menigheten i enda større grad tar del i fellesskapet og engasjementet vi har bygd opp på skolen. Skolen har arrangert temakvelder og da var det flere fra menigheten oppfordret oss til å fortsette med det, så det tar jeg med meg videre.
 
Det viktigste bidraget i menigheten er å skape engasjerte ungdommer, slik at de bidrar i menigheten videre. Her har jeg fortsatt en del planer og ideer som ikke er i verksatt, så potensialet er det absolutt.

St. Eystein skole har et god omdømme i byen. Vi får mange tilbakemeldinger på atmosfæren som preger skolen. Det går på holdninger, verdier, oppførsel og elevsyn. Det er alltid inspirerende å ta i mot gjester, studenter eller andre gjester som vil bli bedre kjent med oss, de gir umiddelbart tilbakmelding på at de "kjenner" at det er noe i veggene.

Hva er du mest stolt over?

– Det som betyr mye for meg er at arbeidet, holdninger og verdier føres videre. Da personalet konkluderte med at Kirkens sosiallære er vårt pedagogiske grunnsyn, fikk jeg bekreftet at jeg hadde hatt en tydelig katolsk profil i arbeidet. Jeg synes det er inspirerende når ansatte, foreldre og elever versetter dette og  ser at alle må jobbe aktivt for å opprettholde dette. I tillegg til dette er jeg svært takknemlig for alle tilbakemeldingene jeg har fått fra elever, ansatte og foreldre, hvor de forteller hva jeg har betydd for dem og at jeg er med på å gjøre en forskjell i livet deres.

Hva bringer fremtiden?

Neste prosjekt er utbygging, det er mitt neste mål og det skal jeg klare å realisere! Hvordan vet jeg ikke, men vi har en skisse, et romprogram og et overslag vi jobber ut i fra.

Begynner dere å få dårlig plass?

Ja, og det er allerede flere som ikke har fått skoleplass, vi kunne hatt større klasser og vi trenger flere klasserom. Derfor må jeg realisere byggeplanene!

Blir St Eystein kanskje Nord-Norges første katolske gymnas?

Det er jeg litt usikker på, forløpig lar jeg den tanken ligge - men jeg har blitt kontaktet av tidligere elever som synes det hadde vært på sin plass!