Ukrainsk ortodoks prest drept av pro-russiske separatister

Den 9. mai 2014 ble den ukrainsk-ortodokse presten fader Pavlo drept av det som skal være pro-russiske separatister øst i landet. Han var lokal prest i Kostiantynivka i Donetsk-området, og ble ifølge rapporter skutt da han kom ut til en sperrekontrollpost for å snakke dem til rette. 

Pressekontakt fader Georgij Kovalenko ved Den ukrainske ortodokse kirke av Moskva-patriarkatet bekrefter denne tragiske hendelsen, oppfordrer troende til å be for den omkomne presten, og kaller alle parter i Ukraina til dialog og forsoning.

Tidligere i vår ble det varslet om trakassering av geistlige i forbindelse med annekteringen av Krim-halvøya.

Ukrainska Pravda / Hromadske.tv (o: Lilia Grube)

av Mats Tande publisert 10.05.2014, sist endret 10.05.2014 - 19:07