Egypt: President El-Sisi roste koptiske kristne

I sin tiltredelseserklæring den 8. juni roste Egypts nye president, Abdel Fattah el-Sisi, koptiske kristne og deres rolle i det offentlige liv.

Den tidligere forsvarsministeren El-Sisi er yrkesmilitær, og sto i spissen for kuppet mot den tidligere president Mohamed Morsi fra Det muslimske brorskap. Søndag ble han tatt i ed under en seremoni i Kairo.

– Den nye presidenten sa at Kirken har spilt en viktig rolle i Egypts historie og gitt et ubestridelig bidrag til å verne om den nasjonale enhet, ved å stå opp mot dem som hisset til konflikt mellom det egyptiske folk, sier den koptisk-katolske biskop Antonios Aziz Mina av Guizeh til Fides.

– Presidenten sa også at Kirken og sunni-universitetet Al-Ahzar kan gi et verdifullt bidrag til å løsrive det religiøse språket fra den utbyttingen den har lidd under de siste årene, sier biskopen.