Nye titler på St. Olav Forlag

null

St. Olav forlag presenterer denne sommeren to nye utgivelser i serien "St. Olav klassikere".

G.K. Chesterton: Ortodoksi

G.K. Chesterton (1874–1936) var engelsk forfatter, legteolog, poet, journalist og kristen apologet med stor innflytelse i sin samtid. Ortodoksi (1908), skrevet mens Chesterton fremdeles var anglikaner – han ble siden katolikk – er blitt stående som en klassiker innen apologetikk. Chestertons skarpsynte betraktninger, vittige formuleringer og uvanlige evne til å spissformulere og vinkle spørsmål på utfordrende og humoristisk vis, kommer til sin fulle rett i denne boken.

Chestertons forfatterskap var med på å prege personer som C. S. Lewis, Mahatma Gandhi, George Bernard Shaw, Hilaire Belloc og Jorge Luis Borges. Ved hans requiemmesse i 1936 uttalte Ronald Knox: «Denne generasjonen har så til de grader vokst opp under Chestertons innflytelse at vi ikke en gang vet at vi tenker Chesterton».

Oversettelsen av Stephan Tschudi (1949) er tidligere utgitt på forlaget "Land og kirke" , men foreligger nå - med tillatelse - i noe modernisert språkdrakt på St. Olav forlag. Forord av Hans Fredik Dahl.

BLA I BOKEN | KJØP

nullFØRSTE GANG PÅ NORSK: Thérèse av Lisieux' "En sjels historie"

Den enorme utbredelsen av Thérèse av Lisieux' selvbiografi er en av de mest bemerkelsesverdige historier i forleggerverdenen. Thérèse døde bare 24 år gammel, ukjent utenfor karmelittklosteret hvor hun i ni år levde et enkelt, kontemplativt liv under ordensnavnet Thérèse av Jesusbarnet.

Historien om hennes liv (1873-1897), som hun skrev på oppfordring fra sine overordnede, skulle i utgangspunktet kun leses internt, men på grunn av Thérèses hellighetsry ble manuskriptet publisert etter hennes død - og fikk en enestående mottagelse. I dag er boken solgt i millioner av eksemplarer på et stort antall språk, for hennes "lille vei" til hellighet i dagliglivet er en vei til hellighet for oss alle.

BLA I BOKENKJØP