Paven med videobudskap til åpningen av Fotball-VM

(Vatikanradioen) Pave Frans har sendt et videobudskap til spillere, fans og organisatorene av Fotball-VM i Brasil, som starter torsdag 12. juni. 

På portugisisk uttrykker paven et håp om at mesterskapet, i tillegg til å være en sportslig feiring, også blir en festival for solidaritet mellom mennesker.

Sport er ikke bare en form for underholdning, ifølge Frans, men også en måte å vise de verdier som fremmer det gode i mennesket — og bidrar til å bygge en mer fredelig og broderlig sameksistens.

Budskapet fra Den hellige far tar også opp viktigheten av sport for den moralske dannelse, da en sann sportsånd viser behovet for disiplin, innsats og offer for å kunne lykkes. Dette er en påminnelse til alle mennesker om det offer som kreves for å vokse i dydene som er karakterbyggende for alle mennesker, sier Frans.

Fotball bør, og skal, være en arena for «det menneskelige møtet» som leder til harmoni og fred mellom nasjoner — dette fordi den lærer oss verdien av "fair play" og ekte laginnsats, verdier som samfunnet ikke klarer seg uten, avslutter paven.

Frans er kjent som en stor fotballfan, og favorittlaget er de argentinske mesterne San Lorenzo fra Buenos Aires.