Vatikanet: Syv nye ærverdige

nullVatikanet, 9. juli 2014 (KI/KAP/VIS) – Tirsdag den 8. juli mottok pave Frans Helligkåringskongregasjonens prefekt, kardinal Angelo Amato SDB, i en privat audiens. Under audiensen ga paven kongregasjonen autorisasjon til å promulgere syv nye dekreter, hvor syv personer fått sine «heroiske dyder» anerkjent og blitt erklært Venerabilis («Ærverdige»), noe som betyr at bare et mirakel på deres forbønn gjenstår før de kan saligkåres. Det gjelder:

  • Guds tjener Antonius Ferreira Viçoso CM (pt: Antonio), biskop av Mariana; født den 13. mai 1787 i Peniche i Portugal og død den 7. juli 1875 i Mariana i Brasil
  • Guds tjener Saturnin López Novoa (sp: Saturnino), sekularprest, medgrunnlegger av kongregasjonen Las Hermanitas de los Ancianos Desamparados; født den 29. november 1830 i Sigüenza i Spania og død den 12. mars 1905 i Huesca i Spania
  • Guds tjener Josef August Arribat (fr: Joseph-Auguste), prest SDB; født den 17. desember 1879 i Trédou i Frankrike og død den 19. mars1963 i La Navarre i Frankrike
  • Guds tjenerinne Sofia Leeves (ordensnavn Maria Veronica av Pasjonen), ordenssøster OCD, grunnlegger av instituttet «Søstre av karmelittenes regelbundne tredjeorden», kjent som Apostoliske Karmel; født den 1. oktober 1823 i Konstantinopel i Tyrkia og død den 16. november 1906 i Pau i Frankrike
  • Guds tjenerinne Helena da Persico (it: Elena), grunnlegger av sekularinstituttet «Døtre av Apostlenes Dronning» (Figlie della Regina degli Apostoli); født den 17. juli 1869 i Affi i Italia og død den 28. juni 1948 samme sted
  • Guds tjenerinne Maria Carlotta Fontana (ordensnavn: Gaetana del Santissimo Sacramento), Første generalsuperior for kongregasjonen «Fattige døtre av St Cajetan» (Povere Figlie di San Gaetano); født den 11. januar 1870 i Pancalieri i Italia og død den 25. mars 1935 samme sted
  • Guds tjener Marcello Candia, legmann; født den 27 juli 1916 i Portici i Italia og død den 31. august 1983 i Milano i Italia

Kathpress / Vatican Information Service / Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (pe)