Irak: To kristne landsbyer gjenerobret av kurdiske styrker

Telesqof
Kaldeere i Tel Isqof gjenreiser korset på St. Georg-kirken i byen.
Foto: Ankawa.com

Kurdiske peshmerga-styrker, støttet av amerikanske bombefly, har gjenerobret de kristne landsbyene Tel Isqof og Batnaya. Dette melder det assyriske nyhetsbyrået AINA

De kaldeiske landsbyene ligger rundt 22 og 30 kilometer nord for Mosul, og har stått tomme etter at befolkningen den 7. august måtte flykte da islamistene tok byene. Tirsdag ble de altså frigjort av kurdiske styrker, og bilder viser de store ødeleggelsene utført av ISISL: ødelagte bygninger og plyndrede hjem. Alle kors fra kirker var også fjernet.

Nå skal innbyggerne i Tel Isqof være i gang med opprydningen, og noe av det første som ble gjort var å gjenreise korsene på landsbyens kirker, skriver AINA.

Kurdiske styrker har den siste tiden kommet på offensiven i deler av Nord-Irak med hjelp av amerikanske luftangrep, og jihadistene ser ut til å konsentrere seg mer om storbyen Mosul, samt andre sunnimuslimske byer i området, skriver LA Times.