Katolsk ukeslutt: 15. august

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Pave Frans er i Sør-Korea, og ba fredag for en gjenforening mellom nord og sør under et møte med asiatisk ungdom. [video]

Det finnes en første gang for alt: Onsdag ble Frans den første pave til å fly over kinesisk luftrom, og sendte da et telegram til president Xi Jinping med ønske om «fred og velvære» for nasjonen. John Allen tar en titt på det kompliserte diplomatiske forholdet mellom Den hellige stol og Kina. 80 unge kinesiske katolikker, inkludert 40 seminarister, skal forøvrig ha blitt stoppet av kinesisk grensepoliti på vei til Sør-Korea for å delta på Asian Youth Day med paven.

I dag feirer kirken festdagen for Jomfru Marias opptakelse i himmelen. Men hvordan oppsto egentlig dogmet, og hva er relevansen for våre liv i dag? Jimmy Akin har svarene.

Situasjonen i Irak: Islamistenes herjinger skaper en ny følelse av enhet mellom alle kristne i landet, sier den kaldeiske erkebiskop av Mosul, Shimoun Emil Nona. Den kaldeiske patriark Sako ber EU, FN og Den arabiske liga om militær hjelp for å «fjerne alle jihadist-militser fra Nineveh-sletten».

Den svensk-assyriske journalisten Nuri Kino er initiativtageren til A Demand for Action - som jobber for opprettelsen av en kristen frisone på nettopp Nineveh-sletten. Les hans sterke tekst: – Detta är min historia, mitt folk, mitt ansvar och er skam.

Over til noe helt annet: Telegraph besøker italienske sr. Maria Laura fra augustinerklosteret Sant'Agostiniane di Santa Rita, som tilbyr fasjonable second-hand kjoler til prisbevisste vordende bruder.    

... og nå kan du gjenoppleve rivingen av gamle St. Olav domkirke i Trondheim – på 2 minutter.