Katolsk ukeslutt: 22. august

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  


Fra Angelico. Kroningen av Jomfruen (ca 1441), freske i
celle 9, Museo di San Marco, Firenze, Italia

Pave Frans ringte torsdag familien til den drepte journalisten James Foley for å uttrykke sin medfølelse. Det var en «lang og intens samtale», ifølge en talsmann for familien. 

Flere katolske toppledere har denne uken besøkt kristne flyktninger i Irak, deriblant den maronittiske patriark Rai og patriarken av Antiokia for gresk-melkittene, Gregorios III. Pavens spesialutsending til Irak, kardinal Filoni, har forøvrig returnert til Vatikanet etter en uke i Kurdistan, og møtte paven for samtaler torsdag. [video]

Er godeste Frans «en større rottweiler» enn sin forgjenger når det gjelder kuriereform?  Ja, ifølge Damian Thompson, som hevder at paven har erklært «en åndelig kulturkrig mot byråkratene» i Vatikanet.

Retorikken fra toppene i Den russisk-ortodokse kirke «ligner mer og mer på propagandaen servert fra russiske myndigheter og media», skriver lederen for den gresk-katolsk kirke i Ukraina, Sviatoslav Shevchuk, i et åpent brev til biskoper og politiske ledere.

... og en fransk seksbarnsfamilie har gjennomført en pilegrimsreise fra Avignon til Roma ... ridende på esler. [video]