Katolsk ukeslutt: 29. august

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS &nbs

null
Caravaggio (1571-1610): Halshoggingen av Johannes Døperen (1608)
Foto: Wikimedia Commons

Torsdagens utnevnelse av kardinal Antonio Cañizares Llovera til erkebiskop av Valencia, etter fem år som prefekt for Gudstjenestekongregasjonen, er «oppsiktsvekkende» og viser at toppjobber i kurien ikke lenger er en garanti for videre karrieremuligheter i Roma, skriver John Thavis.

September-utgaven av Forbes Magazine har en interessant longread om pavens lederstrategi og målsetninger for sin dyptpløyende reform av Vatikanets økonomi.

Den katolske kirke i Nigeria slår alarm etter at terrorgruppen Boko Haram har tatt kontroll over den nordøstlige byen Madagali i delstaten Adamawa. — Kristne menn blir tatt til fange og halshugget, mens kvinnene tvangskonverteres og giftes bort til terroristene, ifølge en talsmann for bispedømmet Maiduguri.

Simen Sætre forsøker å finne svar på spørsmålet mange har stilt seg: Hva får egentlig en rapper fra London til å bli jihadist i Irak?

Et lys i mørket: Lionel Messi, Gianluigi Buffon og Zinedine Zidane er blant stjernene som mandag deltar i en interreligiøs fotballkamp for fred på Olympiastadion i Roma. Kampen er støttet av pave Frans, og arrangeres av den tidligere Inter-spilleren og katolikken Javier Zanetti. [Video]

... og gjengen fra Orgelklubben Ferdinand i St. Paul menighet går nye veier for å rekruttere de unge håpefulle – med skuespilleren Helge Jordal på laget. NRK P2 har også vært på besøk.