Katolsk ukeslutt: 8. august

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Martyr fra Qaraqosh
MARTYR: Irakisk kvinne med bilde av et
barn som ble drept da islamistene denne uken angrep Quaraqosh

Nyhetsbildet denne uken har vært grim lesning, preget av irakiske kristnes via crucis. På tross av verbale fordømmelser har lite konkret skjedd. I skrivende stund bekrefter dog Pentagon at amerikanske bombefly har angrepet ISIL-styrker som nå forsøker å ta den kurdiske hovedstaden Erbil.

Pave Frans har utnevnt kardinal Fernando Filoni som sin personlige utsending til Irak «som et tegn på pavens solidaritet med folkets lidelser».

I tillegg til bønn trenger våre irakiske brødre og søstre materiell hjelp. Vær med og støtt AsiaNews' kampanje Adopter en kristen fra Mosul

Imens, i Egypt, er det lysere tider for kopterne og antallet konverteringer til kristendommen øker, ifølge en rapport fra  Det latinske patriarkatet i Jerusalem.

Over til intern-katolske debatter: Pave Frans kommer til å følge kardinal Müller fremfor kardinal Kasper i doktrinære spørsmål, hevder dr. William Oddie.

Debatt er det også om den nylig avsluttede Olavsfeiringen. Dag og Tid-journalist Ronny Spaans leter etter de nye mørkemennene – «prestar som ikkje likar feiring og folkefest basert på religiøse hendingar».

Antonio Spadaro SJ hyller den amerikanske "hillbilly-Thomisten" Flannery O’Connor – den katolske forfatterinnen som har inspirert personligheter som Quentin Tarantino og Bruce Springsteen.

For de av oss som trenger inspirasjon på kjøkkenet vil mat- og vinbloggeren Eric Shabaj hver fredag fremover poste en kjøttfri oppskrift. Dagens rett: Tagliatelle med røkelaks.

... og i 1964 lå denne musikalske hyllesten til en viss katolsk helgen og ordensgrunnlegger på 2. plass på VG-lista. Vi synger med på hans festdag og ønsker alle en god helg!