Klart for pavens besøk til Sør-Korea

Frans-banner i SeoulOnsdag 13. august legger pave Frans ut på sin tredje utenlandsreise, denne gang et fem dagers besøk til Sør-Korea.

Besøket kommer etter en invitasjon fra den sørkoreanske president Park Geun-hye og landets biskoper. 

Det er en vital og voksende kirke som tar imot gjesten fra Roma onsdag.  Antallet katolikker i Sør-Korea er nå over fem millioner, ca. 11% av befolkningen. Over halvparten av katolikkene bor i og rundt storbyene Seoul, Suwon, Incheon og Uijeongbu.

– Den katolske kirke har et godt rykte blant sørkoreanere, skriver Mark Greaves i Catholic Herald, og viser til en nylig undersøkelse som konkluderte med at Kirken er blant landets mest respekterte institusjoner.

Pavens offisielle program inkluderer deltagelse ved ungdomstreffet Asian Youth Day ved helligdommen i Solmoe, bygget til ære for Den hellige Andreas Kim Dae-geon (1821-46), en av de 103 Korea-martyrene og skytshelgen for koreanske prester. Paven feirer fire offisielle messer, inkludert saligkåringsmessen av de 124 koreanske martyrer.

En viktig del av besøket blir selvsagt også pavens budskap om fred og forsoning med Nord-Korea.

– Rundt 90 biskoper, inkludert 30 fra pavens eget følge og 60 fra ulike asiatiske land, deltar på ulike arrangementer under pavens besøk, heter det i en uttalelse fra arrangementskomiteen.

En post på programmet som blir lagt merke til, er at paven skal be for det ufødte liv på "Kirkegården for aborterte barn" i forbindelse med besøket til sykehjemmet i Kkottongnae, en kirkedrevet institusjon som hjelper over 5000 hjemløse og funksjonshemmede.

Som vanlig kan du følge paven live på katolsk.no.
Er du på mobil eller nettbrett, anbefaler vi The Pope app.