253 deltagere i bispesynoden om familien

Vatikanets pressekontor offentliggjorde tirsdag 9. september navnene på de 253 deltagerne ved den ekstraordinære bispesynoden om familien, som finner sted i Vatikanet den 5.-9. oktober 2014.  

191 av disse er synodefedre, 162 ex-officio, inkludert ledere for bispekonferanser, kurieorganer og overhoder for de østlige kirker. Tre synodefedre har blitt valgt av generalsuperiorer fra ulike ordenssamfunn, og 26 av pave Frans selv. Kirkene i Norden representeres av biskop Anders Arborelius av Stockholm, formann i Den nordiske bispekonferanse.

LES OGSÅ: Arbeidsdokumentet til familiesynoden er klart

Det 75 sider lange arbeidsdokumentet for synoden, med tema «Pastorale utfordringer for familien i en evangeliseringskontekst», ble offentligjort i juni i år. Den ekstraordinære synoden etterfølges av en ordinær synode i 2015, før anbefalingene oppsummeres i en apostolisk ekhortasjon fra pave Frans.