Bispekonferansen i Nigera: Myndighetene må gjøre mer for å stoppe Boko Haram

«Mens Nigeria blør og brenner»

Bispekonferansen i NigeriaBispekonferansen i Nigeria fordømmer «nedslaktningen av våre medborgere; plyndringen og nedbrenningen av landsbyer, kirker og presteboliger» utført av den islamistiske gruppen Boko Haram.

Bispekonferansen avsluttet nylig sitt årlige møte i Effurun med en pressemelding kalt «Mens Nigeria blør og brenner». Uttalelsen tar for seg den grove voldskampanjen fra Boko Haram, som i august erklærte et eget kalifat og pr. idag fortsetter sin offensiv nordøst i landet.   

Biskopene uttrykker «forskrekkelse over graden av menneskelig og materiell ødeleggelse», som har skapt «uro og følelsen av at nasjonen er under beleiring».

– På tross av at muslimer enkelte ganger er målet for disse destruktive angrepene, er det kristne, kirker og ikke-muslimer generelt som er hovedmålet for utryddelse, ekspropriasjon og fordrivelse fra Boko Harams side, heter det i uttalelsen.

Et konkret bevis for den presserende situasjonen kom da en av biskopene måtte forlate møtet i all hast etter at flere tusen flyktninger har søkt tilflukt i og rundt katedralen i hjembyen.

Biskopene ber innstendig om at sentralmyndighetene må trappe opp innsatsen mot Boko Haram, som nå kontrollerer over 25 byer i delstatene Borno, Yobe og Adamawa nordøst i landet.

– Våre myndigheter må gjøre mer for å sikre våre liv og forsvare vår nasjon. De må gjøre mer for å hindre at deler av landet dras inn i anarki og innbyrdes selvutslettelse – og samtidig stille forbryterne for retten.

– Dette handler om livet og sikkerheten til alle de av oss som elsker og verdsetter våre liv, som ønsker å leve sammen i fred som stolte nigerianere, fastslår biskopene.

Den nigerianske bispekonferansen opplyser også at de arrangerer en nasjonal nattevigilie med bønn «for vårt kjære Nigeria» den 13.-14. november i Abuja.