Domorganist­skifte i Oslo

nullSt. Olav domkirke i Oslos organist, Helge Landmark (68), slutter den 14. september 2014 i sin stilling. Helge tok organist- og kantoreksamen i 1970, og har i tillegg studert ved både musikkonservatoriet og musikkhøgskolen i Oslo. Han har hatt en finger med i spillet både når det gjelder barne-, ungdoms- og kirkekor, i tillegg til å spille i liturgiske sammenhenger. Han har også arrangert musikk, og komponert selvstendige verker, der spesielt Ansgarmessen må trekkes frem. Etter å ha vært ansatt i St. Olav siden 1997, i snart 17 år, blir Landmark nå pensjonist. 

nullDen 15. september tiltrer to personer som i hver sine 50% stillinger skal overta etter Helge Landmark. Ny domorganist blir Otto Christian Odland (40). Han er Cand.musicae (diplom orgel) fra Norges musikk­høgskole 2002, og har erfaring fra arbeid som organist i Bærum, for Sølv­guttene, i St. Paul kirke i Bergen og som høgskole­lektor i liturgisk spill ved Norges musikk­høgskole. Han er også aktiv som konsertorganist.

nullNy domkantor blir Vegar Sandholt (46). Han er utdannet fra Norges musikkhøgskole 1997, innen kirkemusikk, liturgikk, hymnologi og korledelse. Han er også diplom- og solistklokkenist fra Løgum­kloster kirkemusikskole 2007. Vegar har tidligere arbeidet som bl.a. assisterende domorganist i Oslo domkirke, som klokkenist ved Oslo rådhus og Uranien­borg kirke, og kantor i Lille­borg, Volda og Bredtvet (i dag: katolske St. Johannes) menigheter. Som kordirigent leder han Oslo domkirkes guttekor og Songlaget BUL.

www.katolsk.no takker Helge varmt for hans innsats de seneste 17 år, og ønsker samtidig Otto Christian og Vegar velkommen i menigheten!

av Mats Tande publisert 07.09.2014, sist endret 08.09.2014 - 22:49