Irakisk diplomat: ISIL planlegger attentat mot pave Frans

Den irakiske ambassadør til Den hellige stol, Habeeb al Sadr, advarer mot «troverdige» rapporter om at terrororganisasjonen ISIL planlegger et attentat mot paven i Albania til helgen, eller i Tyrkia i november.

— Jeg har grunn til å tro at de kan forsøke å drepe ham under en av sine utenlandsreiser, eller til og med i Roma. ISIL har medlemmer som ikke er arabere, men canadiske, amerikanske, franske, britiske og italienske. ISIL kan bruke disse til å gjennomføre et terrorangrep i Europa, sier al Sadr, ifølge Daily Telegraph.

Fr. Federico Lombardi fra Vatikanets pressekontor toner imidlertid ned trusselen, og presiserer at pavens reiseplaner forblir uendret.

— Vi følger selvsagt situasjonen, men det finnes ingen grunn til bekymring eller planer om å endre pavens program, sier Lombardi.

Søndag 21. september reiser pave Frans på et dagsbesøk til Albania, der han blant annet feirer utendørsmesse i hovedstaden Tirana. Det skal ikke foreligge planer om økte sikkerhetstiltak under besøket, og Frans ventes å bruke den samme åpne bilen som han benytter under sine onsdagsaudienser i Vatikanet.

— Jeg bestemte meg for å besøke dette landet som har gjennomgått så mye lidelse grunnet et fryktelig ateistisk regime, men nå virkeliggjør en fredelig sameksistens mellom ulike religiøse trosretninger, sa paven under dagens generaludiens