Jessheim: byggekontrakten underskrevet

Hai-Nam og PKOnsdag 17. september ble kontrakten for bygg av katolsk kirke og menighetssenter på Jessheim undertegnet.

Menighetssenteret omfatter både gode menighetslokaler og tre presteleiligheter. Kirkerommet har 300 sitteplasser i skipet pluss 25 plasser på benker langs veggene.

Det dreier seg om en totralektreprisekontrakt, med PK Entreprenør AS som totalentreprenør. Kontrakten er på 56 millioner eksklusive mva. (69.9 millioner inkl. mva.) for et komplett/nøkkelferdig bygg. Kontrakten omfatter også arbeider utenomhus.

Les også: Jessheim: St. Gudmund skal få kirke for en detaljert presentasjon av prosjektet.

PK Entreprenør har tidligere vært ansvarlige for utvidelsen av St. Ansgar kirke i Kristiansand.

Spiss arkitetkur er arkitekt for prosjektet og Multiconsult er rådgiver.

Oslo katolske bispeømme mottok rammetillatelsen fra Ullensaker (datert 17. september) i dag. Neste steg var søknad om igangsettingstillatelse, som umiddelbart ble levert. Kommunen har tre uker på seg å behandle denne søknaden.

- Vi vil begynne å grave om tre uker, da braker det løs, uttaler OKBs eiendomssjef Hai-Nam Vy til katolsk.no. Hai-Nam, som selv er bosatt på Jessheim, sees på bildet sammen med samarbeidspartnerne fra PK entreprenør.

Finansiering

Tomten anlegget skal stå på, er nedbetalt. Menigheten har 1,1 millioner i oppspart overskudd fra 2013 og regner med å ha 1 million i årlig driftsoverskudd fremover. For å klare prosjektet har menigheten ulike innsamlingstiltak. Det vil også bli søkt om støtte fra tyske katolske velgjørere og fra bispedømmets byggefond. All støtte er kjærkommen!

Sogneprest Andreas Rupprecht SM håper at flest mulig vil gi via avtalegiro. Den som ønsker å støtte prosjektet, kan henvende seg til ham på Jessheim@katolsk.no/95 17 17 89.