Katolsk ukeslutt: 12. september

Følg oss på Twitter og Instagram | Lik oss på Facebook | Se også tidligere utgaver av ukeslutt | Abonner med RSS  

Da er det altså bekreftet: Pave Frans reiser til Tyrkia førstkommende november. Programmet er ennå ikke klart, men det ventes av paven blant annet skal feire apostelen Andreas' minnedag sammen med den økumeniske patriark Bartolomeus den 30. november.

Bispesynoden om familien nærmer seg med stormskritt. Mens det i Vesten fokuseres mye på skilte gjengifte, minner John Allen oss om andre hete familespørsmål i den globale kirke: polygami. 14 ektepar er forøvrig blant deltagerne på synoden som starter den 5. oktober.

Tusenvis av sørgende i Burundi deltok onsdag i minnemessen for de tre italienske xaverianer-søstrene som ble drept forrige søndag. Lokalt politi har arrestert en mann som skal ha innrømmet drapene, men en tidligere lokal superior for ordenen sier til Fides at hun ikke tror på politiets versjon.

En rørende historie fra USA: Seminaristen William Carmona (51) fra Nashville, dødssyk med kreft i siste stadium, ble mandag presteviet av biskop David Choby under en messe på sykehuset. Onsdag 10. september døde den nyordinerte presten.

I dag er det åtte år siden pave emeritus Benedikt XVIs smått legendariske forelesning i Regensburg. David Gibson og fr. Raymond J. de Souza ser på arven etter talen.

En italiensk seminarist har forøvrig knipset det som skal være Benedikts første selfie.

Og pave Frans møtte tirsdag spillerne i St. Peters Cricket klubb, som neste fredag møter sin anglikanske motpart til match i Canterbury.